From discipline comes freedom!

Auteur: Nina
Geschreven op: 2022-11-18

Stel jezelf eens de vraag; wat is vrijheid voor jou? Wat zie je dan voor je? Wat zou je dan doen, of juist helemaal niet meer doen, nooit meer doen?

Nooit meer de ramen hoeven wassen, nooit meer in de file in de ochtendspits, minder werken of zelfs nooit meer werken, weer gaan studeren, voor jezelf beginnen, een schoonmaakster nemen, ....een camper kopen?

Wat betekent vrijheid voor jou?

Vrijheid is voor mij het leven op mijn voorwaarden. Dat klinkt heel leuk natuurlijk, maar concreet betekent dat voor mij; mijn eigen tijd kunnen indelen, werken wanneer mij dat past en niet meer van 9-5 op kantoor hoeven zitten, niet meer vrij hoeven vragen bij de "baas" als ik een dagje vrij wil om iets leuks te doen, een uurtje eerder weg wil of moet plannen om een kinderfeestje te organiseren of om mijn werkuren heen moet plannen om te kunnen sporten. Vrijheid betekent voor mij 's morgens eerst lekker zonder op tijd te staan om ergens te moeten zijn, met de hond een rondje doen, daarna rustig een kop thee zetten en het beursnieuws lezen:). Haha ieder zijn ding natuurlijk, ik zei al, vrijheid is persoonlijk! Dat betekent voor mij vrijheid, volluit leven, de ruimte en rust ervaren en ook nemen om andere keuzes te maken.

Maar wat nu als je die financiële ruimte nog niet hebt om deze keuzes te maken, wat nu als je niet perse droomt van een baan als ondernemer waarbij je je eigen uren in kunt delen?

Voor iedereen betekent vrijheid iets anders, het gevoel van vrijheid is een emotie, een perceptie die voor iedereen persoonlijk is. Toch is er 1 gemene deler, namelijk; veel dromen en doelen op jouw lijstje kun je bereiken met geld, of met meer geld. Een mooie reis maken met je gezin, een dag minder werken, een personal trainer om die extra kilo's kwijt te raken of die leuke cursus Spaans die je zo leuk lijkt.

Denk jij nu; ja dat klinkt mooi maar dat is voor mij niet weggelegd? Geloof me, dat heb ik ook heel lang gedacht. En met de eerste stappen die ik zette richting financiële vrijheid besefte ik totaal nog niet dat vrijheid mijn doel was, dat het mogelijk was, ik had geen idee, geen strategie en was er nog geen plan.

Het grote verschil? Dat kan er voor jou wel zijn!

Maakt geld gelukkig, nee? Maar het creëert mogelijkheden. Nog sterker, het gebrek eraan maakt wel ongelukkig. Het creëert onrust, zorgen en ongemak en daardoor ervaar je sterk het gevoel van on-vrijheid. Meer geld is echter nooit het doel, het is nog nooit mijn doel geweest. Ik droom er niet van om "rijk" te worden.

Geld is slechts het middel, het middel om jouw persoonlijke doelen te bereiken. Geen zorgen hoeven maken om geld creëert ruimte, vrijheid en mogelijkheden. Extra inkomen vanuit je beleggingen, naast je baan in loondienst of je inkomen als zzp-er. Dit is hetgeen ik nu ook zelf mag ervaren, en dat betekent voor mij rijkdom, vrijheid...

Stel jezelf eens de vraag, wat heb IK nodig voor meer vrijheid? Wat zijn MIJN dromen, waar zou ik nu stikgelukkig van worden als ik dat zou kunnen bereiken?

Wil je hier eens met mij vrijblijvend over sparren om te kijken hoe ik je kan helpen dat gevoel van vrijheid ook te bereiken, passend bij jou? Laat het me weten en plan een vrijblijvend gesprek met me in!

Wat heb jij nodig om meer vrijheid in jouw leven te krijgen?