Ik deed maar wat...

Auteur: Nina
Geschreven op: 2023-02-19

Toen ik begon met beleggen iets meer dan 15 jaar geleden deed ik maar wat.

Ik had een kleine buffer en een budget van 50 euro per maand om te beleggen en geen idee wat ik ermee zou en kon doen. Ik stond totaal niet stil bij wat ik ermee wilde bereiken, had geen doel, en geen idee wat ik ermee KON bereiken vooral, HOE het moest,….ik deed maar wat….

Ik legde wel elke maand braaf 50 euro in en later 100. Ik spaarde het bedrag op tot ongeveer 600-700 euro en kocht daar dan 1 aandeel van. Welk aandeel? In het begin een bekend Nederlands aandeel, Ahold, Shell, Randstad. Dit omdat ik daarmee het gevoel had dat ik belegde in een “goed” bedrijf. Het leek erop als dat ik wist wat ik deed. Daarmee deed ik in ieder geval 1 ding goed van wat ik mijn klanten nu leer, beleg alleen in wat je begrijpt. Ik bleef dichtbij huis omdat dat “ veilig” voelde. Echter door me alleen te focussen op individuele aandelen was mijn manier van beleggen verre van veilig, zeker als beginnend belegger met weinig vermogen.

In mijn eerste beleggingsjaren ging ik lekker zo door, zonder plan, zonder strategie, zonder kennis, en met een lage inleg. Elke maand geld inleggen en 1 a 2x per jaar een aandeel kopen wat me goed toe leek en of ik kocht een aandeel bij waarvan de koers was gestegen of waarvan ik dacht dat de koers zou gaan stijgen.

Ik had de eerste jaren de tijd mee en zag mijn portefeuille gestaag groeien. Doordat ik in degelijke Nederlandse bedrijven belegde (waarde aandelen, dividendaandelen weet ik nu 😊) ging mijn portefeuille mooi met de markt mee, had ik geen enorme dips als het even tegenzat op de beurs en ik ontving ook steeds meer dividend.

Toen ging bij mij het knopje om….mijn heel kleine inleg van 50 of 100 euro per maand was met de jaren uitgegroeid tot een heel mooi vermogen. Ik zag dat het werkte, ook al was het meer geluk dan wijsheid in de eerste jaren. Ik begon me er steeds meer in te verdiepen, zocht overal naar informatie, las alle bekende beleggingsboeken en nog veel belangrijker, ik ging dingen uitproberen. Ik woog de risico’s af, ging op zoek naar meer rendement en bouwde daarnaast meer stabiliteit in door aanvullend te gaan beleggen in ETF’s. Het meest belangrijke besef ik me nu pas jaren later….ik deed simpelweg ervaring op, ik zat IN de markt, leerde mijn eigen emoties managen en mijzelf kennen als belegger.

Er ontstond een plan, een strategie, en uiteindelijk een methode die succesvol bleek.

Met deze ervaring en methode help ik nu andere vrouwen op een eenvoudige, veilige en stabiele manier beleggen, wat bij hen past!

Ben jij al een vrouwelijke belegger maar heb je soms ook het gevoel “ ik doe maar wat” …..?

Klik dan even door naar deze link,…

Portefeuillecheck