De tijd is NU!

Auteur: Nina
Geschreven op: 2022-10-20

De meest gestelde vraag als ik mensen vertel dat ik een belegger ben: 

Is het nu wel het juiste moment om te beginnen met beleggen? 

De beurs staat zo hoog, alles is zo rood nu, komt er niet een recessie, gaat het niet nog verder omlaag, en vooral deze.....kan ik niet beter nog even wachten tot het wat meer gezakt is? 

Het grappige is dat ik deze vraag altijd krijg. Of we nu in de dip van corona zitten, of als de oorlog in Oekraine net uitbreekt, toen eind vorig jaar de beurs weer een all-time-high aantikte of nu in een tijd van recessie, torenhoge inflatie en stijgende rentes met het consumentenvertrouwen op een dieptepunt... 

Wanneer deze vraag ook komt, mijn antwoord blijft altijd hetzelfde;

De beste tijd was 10 jaar geleden, de op 1 na beste tijd om te beginnen met beleggen is NU, misschien wel beter gezegd, JUIST NU! 

Juist nu de inflatie hoog is, juist nu er sprake is van een recessie zul je manieren moeten vinden om je vermogen te beschermen en je geld te laten groeien in plaats van verdampen. Juist nu is het de tijd om extra inkomsten op te bouwen naast je baan of je bedrijf. Juist nu in tijden van recessie worden op de lange termijn de grote winsten gemaakt! 


Het is nooit te laat om te beginnen!

Als ik nu zelf terug kijk naar tien jaar geleden in 2012, jee wat wist ik nog weinig van beleggen! Had ik een piepkleine aandelenportefeuille met 6 aandelen erin, was ik net de kredietcrisis te boven gekomen, begon mijn geloof in de beurs en beleggen steeds meer te groeien, ontwikkelde ik voorzichtig een beleggingsstrategie en nog belangrijker voor de tijd van nu, ik leerde crisisbestendig te zijn. Nu tien jaar later moet ik mijzelf vaak nog eens knijpen, ongelofelijk wat het me heeft gebracht, de keuzevrijheid, de mogelijkheden en de financiele weerbaarheid om nu deze komende recessie te dragen. 

De bekendste beleggers-quote: TIME IN THE MARKET, BEATS TIMING THE MARKET! 

Probeer nooit het juiste moment te timen, het houdt je namelijk tegen om te beginnen, terwijl het enige wat je moet doen is BEGINNEN! 

Het komt namelijk altijd weer goed... beleggen is voor de lange termijn. Een goede belegger heeft tijd, geduld en discipline. De historie leert; de beurs gaat op de lange termijn altijd omhoog, ondanks de crashes, crisis, malaise en periodes van recessie. Met een goed gespreide, stabiele aandelenportefeuille die je minimaal 10 jaar aanhoudt is het een grote kunst om over het geheel van je inleg na deze jaren verlies te maken, zeker wanneer je het ontvangen dividend herbelegd. Dividend redt je van een eventueel slecht instapmoment. Daarover later meer, voor nu heb je het belangrijkste antwoord te pakken. DE JUISTE TIJD IS NU! 

Ga juist nu starten, doe ervaring op, en pak tegelijk het voordeel van het lage inkoopmoment waarbij je voorzichtig gestartte portefeuille straks een mooie lijn omhoog maakt in betere tijden. 

Ben je klaar om deze stap te gaan zetten maar hang je nog in vragen als; hoe moet ik beginnen, wat moet ik doen, past dit wel bij mij en durf ik dit wel? Boek dan nu een gratis call met mij zodat we hierover eens samen kunnen sparren en ik je meeneem in mijn ervaring en dat jij jouw eerste stappen gaat zetten op de beurs! 

Of meld je aan voor mijn nieuwsbrief, kom naar 1 van mijn events, om inspiratie en kennis op te doen, op een mooie locatie en op laagdrempelige manier tesamen met likeminded vrouwen te praten over geld, mindset en beleggen en investeren. 

Het moment is nu! 

Ik wil NU beginnen!