Over Nina

Beleggen was voor mij een ver van mijn bed show, daar wist ik toch niks van, en het kleine beetje spaargeld dat ik nog had wilde ik niet ook nog eens verliezen, want als alleenstaande moeder had ik een buffer nodig. Met mijn inkomen en gescheiden status viel ik binnen alle mogelijke risicoprofielen en het kopen van een fijn thuis voor een nieuwe start met mijn kids leek wel haast onmogelijk....zelfs met de huizenprijzen van toen. 

De hypotheekadviseur destijds zei letterlijk; je werkt 32u en zult als alleenstaande moeder nooit meer uren gaan werken en daarom in de toekomst ook nooit veel meer gaan verdienen dan nu...en zo tekende ik voor een maximale hypotheek van 122.000 euro.

Dit was in 2016, in 2020 kocht ik een 2e woning om deze te verhuren.

De reis die ik heb doorgemaakt in die paar jaar, de groei in vertrouwen en mindset, het geloven dat vermogensopbouw ook voor mij mogelijk is, alleen met kids en part-time in loondienst, heeft me verder gebracht dan ik ooit had kunnen denken, ooit had durven dromen. De keuzevrijheid van nu, opgebouwd in slechts een aantal jaren, waarbij ik begon met praktisch niks en een inleg van 50 euro per maand is een ongelofelijke transformatie geweest. In gevoel, in rust, in stabiliteit en keuzevrijheid

Soms moet ik mijzelf nog even knijpen.

DREAM BIG, START SMALL, but START NOW!


"Zeven jaar geleden stond ik er na mijn scheiding financieel opeens weer compleet alleen voor, met 2 kleine kinderen, een prachtig huis dat ik niet kon betalen, een parttime baan bij een bedrijf in reorganisatie en na een advocaat en verhuizing nog maar een klein restje spaargeld."

En nu?

Nu zeg ik zonder twijfelen ja tegen een last-minute wintersportvakantie met vrienden, koop ik een dure cursus waar ik misschien nooit iets mee ga doen gewoon omdat ik het leuk vind en wil blijven leren, plak ik 2 dagen extra aan de vakantie vast om met de kids onder de Eiffeltoren te kunnen staan, of zitten we last-minute op de boot naar Ameland....

En nee, ik ben niet meer gaan werken zoals de hypotheekadviseur destijds zei, maar juist minder. En droom ik momenteel van een sabbatical tesamen met het delen van mijn kennis en ervaring, mijn reis, te delen met andere vrouwen. 

Mijn visie,...

Iedereen kan beleggen, of je nu een groot of klein budget hebt, veel of weinig tijd, kennis,...er is altijd een manier passend bij jou. Er is geen get-rich-quick methode! Het is een kwestie van proberen, doorzetten en vooral het tijd te geven. Ik heb het ontdekt, puur door het te doen, door te zetten, het tijd te geven en al doende te leren en dat gun ik jou ook!

Typisch Nina is....

  • geen grote dromen van een wereldreis, backpacken in Azië of een rondreis door de VS met een grote camper, maar ultiem gelukkig ben met een wandeling door Amsterdam of langs de Amstel, een weekje Zeeland, zomer in Frankrijk en een last-minute stedentrip of wandeling en wijntje op het strand, dat is voor mij de ultieme vrijheid.
  • in mijn eentje koffie met taart eten bij leuke koffietentjes.
  • Als ik ergens echt in geloof ik hier moeilijk van af te brengen ben, getuige ook mijn geloof dat het mogelijk is als alleenstaande moeder in loondienst financiële zekerheid en keuzevrijheid op te kunnen bouwen.
  • alle successen vieren met bubbels!
  • mijzelf nog steeds risico-avers noemen terwijl ik voor velen serieuze “bold moves” doe qua investeringen, duh...ik kocht een verhuurwoning en heb nu in mijn eentje 2 hypotheken – mijn beste belegging ooit.
  • een geadopteerde kruising chihuahua waarvan we zeggen dat het een keeshondje is die me als een schaduw volgt omdat mij me eeuwig dankbaar is voor zijn 2e leven.
  • dat je mij niet blij maakt met een ijsje of een toetje, maar des te meer met een kaasplankje.
  • een grote hekel heb aan sporten, maar dat ik in het kickboxen een fantastische nieuwe uitdaging heb ontdekt en geniet van de effecten die het heeft op mijn lijf en op mijn hoofd.
  • Het jaren heeft geduurd voordat ik mijzelf hardop een investeerder durfde noemen...ook al ben ik al meer dan 15 jaar actief een succesvolle belegger op de aandelenmarkt en nu ook op de vastgoedmarkt.
Koffie met taart