We maken het allemaal veel te moeilijk

Auteur: Nina
Geschreven op: 2023-01-31

We maken het allemaal te moeilijk, of onbewust heel groot. 

Maar once you’ve done it is het maar een klein onderdeel van het grotere geheel.

Momenteel train ik voor de Urban Trail Groningen van 5km. Ik kan helemaal (nog) geen 5km hardlopen, maar hiermee heb ik wel een doel. Zonder doel kun je niet scoren. Als ik er aan denk dat ik 5km moet hardlopen zakt de moed me in de schoenen. Maar als ik denk, hee ik moet vanavond even weer een stukje hardlopen om mijn conditie op te bouwen is het allereerst een positieve insteek, namelijk ik werk aan mijn conditie en daarnaast een klein onderdeel van 5km. Ik hoef namelijk NU nog helemaal geen 5km hard te lopen, ik hoef NU alleen maar mijn rondje van 20min te doen waarbij ik zoveel mogelijk hiervan ga hardlopen. Stapje voor stapje dus.

Leren hardlopen is namelijk helemaal niet ingewikkeld, maar ik kan niet morgen opeens een marathon lopen. Om te kunnen hardlopen hoef je niet alles er over te weten, niet allerlei apps te dowloaden of van alles aan te schaffen. Nee hardlopen leer je vooral,..door het te doen! Hiervoor moet je een paar keer per week de stap zetten om naar buiten te gaan en in actie te komen. Maak een plan voor jezelf en hou je daar aan!

Is het dus te groot, maak het dan klein. Begin klein en blijf bij jezelf, doe wat bij je past en doe simpelweg wat werkt. En wat niet werkt is opeens vanuit het niets 5km gaan hardlopen. Maar wat wel werkt is 3x per week even hardlopen…

Zo is het ook met beleggen en zelfs met ondernemen merk ik nu. Het lijkt voordat je begint heel groot, je voelt je eerst helemaal geen belegger, je hebt misschien wel helemaal geen groot bedrag beschikbaar of er geen verstand van. Maar ook hier, door het kleiner te maken zet je stappen en kom je in actie in plaats van te blijven hangen en niets te doen. Het antwoord zit altijd in actie, vanuit het doen en proberen komen vaak vanzelf de antwoorden.