Waar blijft de recessie?

Auteur: Nina
Geschreven op: 2023-06-18

Waar blijft de recessie?

Experts en analisten worden het er maar niet over eens...wordt het Q4, zitten we er al in of verschuift het toch naar 2024?

Wie het weet mag het zeggen!

Mijn gevoel zegt dat er nog een (soort van) recessie komt, maar wanneer en hoe gaat die er dan uitzien, hoe gaan we de effecten merken van hetgeen er nu gaande is en in wat voor vorm dit zal zijn...I don't know!

De prijzen in de supermarkt en straks ook weer de benzine aan de pomp vertellen ons dat er zeker iets is veranderd in het prijsniveau, het wordt voelbaar voor ons allemaal.

Toch is het op de beurs amper voelbaar en heerst er haast een soort van euforie.

Was 2022 ronduit een slecht beleggingsjaar, het eerste half jaar van 2023 is fantastisch van start gegaan.

De Amerikaanse beurs is 20% gestegen sinds oktober vorig jaar, onze AEX staat nog amper 5% onder de top.

Bedrijven draaien nog steeds winst, kwartaalcijfers vielen mee, er komen berichten over dalende inflatietrend,…dit alles drukt enigszins de recessievrees.

Wat is er gaande op de beurs?

In tegenstelling tot 2022, waarin de technologiesector zware klappen kreeg, bevindt zich onder deze grote techbedrijven nu de grootste groei.

De Magnificent 7 worden ze ook wel genoemd; waaronder Microsoft, Apple, Nvidia en Alphabet bepalen het positieve sentiment op de beurs. Deze giganten nemen in hun eentje de stijging van de S&P500 voor hun rekening (de 500 grootste bedrijven van Amerika).

Dit maakt wel dat de euforie op de beurs grotendeels afhankelijk is van tech. De waardeaandelen, dividendaandelen groeien rustiger mee en profiteren van het sentiment.

Gaan we deze zomer een rustige en zonnige beursperiode tegemoet?

Voor de lange termijn zijn er zeker nog serieuze zorgen over een recessie.

Volg me voor volgende week deel 2...

@devrouwelijkebelegger.nl