Stand guard at the door of your mind

Auteur: Nina
Geschreven op: 2022-12-26

Het is het einde van het jaar.


Zoals gebruikelijk komt er in deze laatste weken van het jaar enorm veel informatie onze kant op. Het nieuws, staat weer vol van de jaaroverzichten en vooruitzichten naar 2023. Zien we schreeuwende koppen voorbij komen als 2022 was het ergste beleggingsjaar ooit, zien we de enorme verliezen op crypto, daar waar we 2021 nog op een all-time high uitkwamen. Zitten we nu wel of niet in een recessie, gaat de inflatie nu echt dalen of moet het ergste allemaal nog komen?


Kies zorgvuldig welke informatie je tot je neemt. Welke informatie laat jij tot je komen? En nog belangrijker; op basis van elke informatie handel jij?


De online informatievoorziening is zo ontzettend waardevol! Zoveel kennis is nu verkrijgbaar en toegankelijk voor iedereen. Maar de keerzijde van al die informatie is dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet of dat je door anderen van je pad af raakt.
Er zijn op elk gebied wel experts of ervaringsdeskundigen. Die is voor, die is tegen, die gelooft hierin, die gelooft daarin. In goede tijden is iedereen een goede belegger, dus ook die goede vriendin met haar booming crypto of de buurvrouw die iets in crowdlending doet of de collega met een gigawinst op die bepaalde altcoin. Zijn er nog steeds mensen die Bitcoin weer naar de 100.000 euro praten, een digitale euro. Is vastgoed in Engeland en Spanje HOT omdat in Nederland de regulering wijzigd of zijn grondstoffen the place to be momenteel, en is goud of zilver nog steeds de veilige haven die we allemaal zoeken?


Wees zorgvuldig met welke informatie je tot je neemt.

Vraag je altijd af, wat past bij mij en hou vast aan je eigen plan.
Naar wie luister jij? Luister boven alles vooral naar jezelf, hou je vast aan je eigen strategie en laat je niet van de wijs brengen door de mening van anderen, door de krantenkoppen of de succesverhalen of horrorverhalen in de markt of de krant!

Stand guard at the door of your mind!