Recessie, wat is dat?

Auteur: Nina
Geschreven op: 2023-06-22

Deel 2 van deze reeks over recessie. Wat is nu een recessie?

We zien de koppen in de kranten, maar wat is een recessie voor jou?

Voor mij betekenen de prijsverhogingen vooral een verschuiving in mijn uitgaven. Ik wil met liefde meer betalen voor hetgeen voor mij belangrijk is en dat is voor iedereen persoonlijk. Hierin is nooit een goed of fout.

Ik ben bewuster geworden. Financieel, maar vooral meer van mijn eigen waarden en wat ik wil uitdragen naar mijn kinderen. Ik geef niet minder uit, maar sta meer stil bij wat voor mij belangrijk is. Wel elke week vers brood van de warme bakker, maar een middagje zwembad gaat er een reep chocola met oreo's en een bak fruit mee.

Op het terras altijd een wijntje MET bitterballen, maar ook voor ons 3-en wat meer kleding shoppen op Vinted.

Mealpreppen voor de vriezer en een grote pan macaroni voor de drukke avonden met sport van de kids, maar ook volgende week met heel stel vrienden en kinderen de vernieuwde pizzeria vieren!

Wat betekent recessie voor jou als belegger? Het maakt het er niet makkelijker op en je kunt je als je wilt je er heel druk om gaan maken.

Maar het is juist heel simpel, rustig blijven zitten betaalt zich uiteindelijk altijd uit.

Onzekerheid, angst, het zijn slechte raadgevers. Deze tijden bieden juist mooie instapmomenten en het dividend (winstuitkering) vangt een evt minder gunstig instapmoment wel op.

De statistieken over langere tijd wijzen uit dat de jaren na een recessie over het algemeen de beste beleggingsjaren zijn met het meeste rendement.

Beleggen is voor de lange termijn DE sleutel tot groei van jouw vermogen en passief inkomen en economische cycli zijn heel normaal en horen hier ook bij.

Twijfel jij dus of nu wel het juiste instapmoment is? Het juiste moment is altijd NU, misschien wel juist NU