Het heeft lang geduurd voordat ik mij een belegger durfde noemen

Auteur: Nina
Geschreven op: 2023-08-24

Het heeft lang geduurd voordat ik mijzelf een belegger durfde noemen…

Ik hield mijzelf klein en bleef über-bescheiden. Ik deed voor mijn gevoel namelijk helemaal niks bijzonders.

Had “gewoon” al jaren een beleggingsrekening waar ik elke maand geld op stortte, ik kocht af en toe wat aandelen, en ja 3 jaar geleden kocht ik een huis voor extra inkomsten uit verhuur. Maar vastgoedinvesteerder, nog zoiets, dat was ik niet voor mijn gevoel. Ik deed het maar gewoon.

Tot het mij 2 jaar geleden opeens voorzichtig begon te dagen,…ik ging al jarenlang naar de jaarlijkse Beleggersbeurs in Amsterdam, volgde webinars van bekendere beleggers, luisterde de bekende podcasts en besefte me dat ik toch wel heel veel wist over en deed met beleggen.

Daarbij besefte ik ook dat met de jaren mijn beleggingsportefeuille steeds serieuzere vormen begon aan te nemen. Mijn vermogen groeide steady, stabiel, mijn maandelijkse inleg was meegegroeid en mijn dividendinkomsten werden aanzienlijke bedragen waarvan ik een weekendje weg kon, een cursus volgen, of een personal trainer betalen….

Joehoe....ik had het geheim van geld ontdekt,...

Het met geld-geld maken door te investeren en herinvesteren. Versneld door de stroom passief inkomen uit mijn beleggingen te herinvesteren om nog sneller te kunnen groeien en meer passief inkomen te genereren. In de beleggerswereld ook wel het rente-op-rente effect genoemd.

Dat met een start van 50 euro per maand een paar jaar geleden.
En dat zonder elke dag het nieuws te volgen, zonder alle kennis te hebben over economische marktcycli, technische of fundamentele aandelenanalyses, jaarverslagen te bestuderen of het financiële jargon te begrijpen.

Juist zonder me daarin oneindig te verdiepen en steeds te denken dat ik nog lang niet genoeg wist om te starten, was ik al doende begonnen met het bouwen aan een plan, een strategie en een methode die werkte.

Natuurlijk vind mijn nerdy-kant het wel heel leuk om meer te leren en te ontdekken over alles wat met beleggen te maken heeft, maar heel eerlijk, …het maakt me geen betere belegger.

Succesvol beleggen zit namelijk veel meer in mindset, discipline en vertrouwen dat de markt zijn werk doet. Het de tijd geven en je inleg mee laten groeien met je inkomen. Je emoties reguleren en vooral vasthouden aan je plan. En hier nooit meer mee stoppen,...

Nu besef ik, en durf ik ook uitspreken dat ik Nina, een belegger ben, een investeerder, een vastgoedbelegger! Dat ik er goed in ben, dat mijn methode, mijn strategie en plan van aanpak dat ik door de jaren heen voor mezelf heb ontwikkeld, werkt!

Deze kennis en ervaring deel ik graag als De vrouwelijke belegger met andere vrouwen. Omdat beginnen met beleggen me zoveel meer heeft gegeven dan ik ooit voor mogelijk had gehouden.

Wil je hier eens vrijblijvend over sparren? Ik bied elke week 1 gratis sessie aan waarin ik voor een uur jouw sparringpartner ben!