De 22e van de maand

Auteur: Nina
Geschreven op: 2022-12-22

Vandaag is het 22 December 2022 - 22/12/22


De 22e is een belangrijke datum in de maand voor mij.

2 jaar geleden op deze datum tekende ik voor een 2e woning in de verhuur. Iets wat ik tot kort daarvoor voor mij nooit had gedacht dat voor mij was weggelegd. In de zomer van 2020 begon ik mij te verdiepen in vastgoed nadat ik per toeval een interview luisterde van Thierry Stokkink met Elsbeth Rispens. Er klikte iets, iets raakte me....het gevoel van hee, maar als zij het kan kan ik het ook. Zou zoiets voor mij dan toch echt ook mogelijk zijn? Ik luisterde in recordtempo alle mogelijke podcasts en interviews over vastgoed en raakte steeds meer overtuigd, dit wil ik ook. Maar waar begin je als alleenstaande moeder, parttime in loondienst met je goede voornemen om vastgoedbelegger te worden?

Met een belletje naar Rabobank, met sparen, met lezen en gewoon overall vragen stellen. En rekenen, rekenen, rekenen, rekenen. Uiteindelijk had ik mijn eigen persoonlijke casus uitgewerkt en heb ik die gepresenteerd aan een aantal financieel adviseurs. Ik was er nog steeds heilig van overtuigd dat er iemand zou zijn die me terug zou fluiten, zo van; hee meid, geen idee wat jij wilt en leuk bedacht, maar dit gaat echt niet lukken.

Veel adviseurs zagen beren op de weg, logisch ook, maar ik zette door. Uiteindelijk vond ik er eentje in Medior advies, Martin, de eigenaar vroeg ik ietwat lamgeslagen; dit is het, dit ben ik, is het een go of een no go? En een go werd het! Maar dat ging nog niet vanzelf 😊

Toen op zoek naar een woning,....ook geen idee waar te beginnen, dus ik begon maar gewoon. Funda was eigenlijk het enige medium wat ik had. Ik had geen netwerk, geen kennissen in het vastgoed, niemand die me daarin verder kon helpen. En zo was er die ene kans....net voor de verhoging van de overdrachtsbelasting naar 8%.

Dus laat ik het zo zeggen, ik was zeker niet de enige en ik dacht dan ook geen schijn van kans te maken. Toch deed ik een bod, iets boven de vraagprijs, maar met alle voorbehouden erin....ik hoorde 2 weken niks dus ik had het al uit mijn hoofd gezet en toen kwam het telefoontje; gefeliciteerd mevrouw u heeft de woning. Holy shit....ik was niet het hoogste bod, er waren ook biedingen zonder enige voorwaarden,....toch had ik de woning. Vraag me niet hoe, maar dit huis was gewoon van mij....

Mijn beste belegging ooit. De start van eigenlijk echt mijn reis naar meer financiele vrijheid, naar gaan voor waar ik in geloof, naar vertrouwen in mijzelf begon op die dag. Nee het ging daarna zeker niet vanzelf, maar de 22e is voor mij nog altijd een bijzondere datum.

Op 22/9/22 tekende ik bij de KVK voor de start van De vrouwelijke belegger, 22/10/22 ging mijn site online, en nu op 22/12/22 is het precies 2 jaar geleden dat mijn vastgoedbeleggingsavontuur begon.

Dream big, start small, but start!