Boksen vs beleggen

Auteur: Nina
Geschreven op: 2022-10-21

Op het eerste gezicht zou je denken, boksen en beleggen wat heeft dat nu met elkaar te maken? Maar nu zie ik voor mijzelf een wereld aan overeenkomsten. In mei begon ik met bokslessen, 1-1 met personal trainer. Het doel; sterker te worden, fysiek en mentaal. Zie hier de eerste overeenkomst, namelijk investeren in jezelf. En ik zeg eerlijk, dat is een behoorlijk dure investering in mezelf elke maand en best even slikken als het wordt afgeschreven! Nu weet ik niet meer beter en kost het me geen moeite dit bedrag moeiteloos opzij te zetten voor elke week stevig afzien! Want ik zie wat het me brengt! Daarnaast zorgen mijn beleggingen voor passief inkomen elke maand, dus kan ik het zonder schuldgevoel of inleveren van andere dingen ook echt aan mijzelf besteden!

Het toch doen en blijven doen, ook al duurt het best een behoorlijke tijd voordat het resultaat zichtbaar is, is net als beleggen. In het begin kun je je niet voorstellen hoe het eindresultaat, of het resultaat over een tijdje, eruit gaat zien. Maar met de tijd en door het te doen groeit gestaag het geloof in jezelf!

Boksen en beleggen is een investering in jezelf, in het opbouwen van een sterk lijf en een gezonde financiele positie en vermogen en passief inkomen. 

Voor mij was het binnenstappen van de boksschool gigantisch uit mijn comfortzone – ik die a-sportief was en 15 jaar geleden op haar fitst moest nu onder ogen zien hoe de vlag erbij hing...en dat is tegenover een gespierde bokser en een complete spiegelwand met jezelf in een strak pakje niet echt een fijn moment. Al bij het doen van de eerste oefeningen zakte de moed me in de schoenen, hoe kreeg ik bij de sit-ups mijn lijf omhoog, hoe kon ik 30 seconden hard op een bokszak slaan?

Met de juiste ondersteuning, doorzetten en de nodige discipline vanwege de enorme spierpijn de volgende 2 dagen kan ik nu oprecht zeggen dat ik trots ben op het resultaat en is het een vast onderdeel van mijn leven geworden. Je kunt zoveel meer bereiken dan je zelf beseft op het moment dat je begint. Geniet van het proces en vertrouw erop dat ook jij dit kunt. Boksen hoort nu bij mij!

Commitment – ik heb een afspraak met mezelf, dus ik ga en ik ga dit doen. In het begin zeker met wat smokkelen, maar nu ik het resultaat zie, een fitter lijf, een strakker lijf, zet ik juist dat stapje harder, doe ik net die extra sit-up terwijl alles brandt en stop ik niet al stiekem 2 seconden voor de piep. Daarin zit de groei, je kunt zoveel meer dan dat je zelf weet als je begint! Je kunt zoveel meer bereiken dan dat je je kunt voorstellen.

Is het alleen maar leuk?  Nee, en dat is beleggen ook niet, zeker met de huidige beurskoersen die je portefeuille behoorlijk hebben doen slinken, al het nieuws over stijgende prijzen, omhoog vliegende rentes en onzekerheid. Dus nu komt het aan op een stukje mindset, de commitment aan jezelf en het geloof in het proces. Simpelweg,....het blijven doen. Door niet telkens bij elke actie stil te staan maakt dat het makkelijker vol te houden is, het wordt een vast onderdeel van jou.

Juist in het blijven doorzetten en doorgaan zit de kracht en de winst. Geloof in jezelf, ook jij kan meer financiele rust en vrijheid bereiken. Met de tijd komt het vertrouwen, is het resultaat zichtbaar en weet je wat je moet doen om je doel te bereiken.

Leer van anderen om zelf beter te worden, durf hulp te vragen en steun bij de ander als je het zelf even niet weet of het tegenzit. Ik kan met volle 100% overtuiging zeggen dat ik zonder mijn boks-trainer, nog niet 10% van het resultaat had behaald in mijn eentje. Sterker nog, ik was al na 4 weken afgehaakt met excuses van geen tijd, niet leuk, zie je wel ik ben niet sportief en dit werkt toch niet voor mij...

Wil jij leren van anderen om financieel meer vrijheid en rust te bereiken? Sparren met like-minded vrouwen over beleggen en investeren op een toplocatie? Kom dan naar 1 van mijn events Beleggen met Bubbels bij jou in de buurt of schrijf je in voor de nieuwsbrief via info@devrouwelijkebelegger.nl